Lentewandelfestival

31 maart 2024

PROGRAMMA 2024

MUZIEK LENTEFESTIVAL 2024

Marieke Schenk

Locatie: De Oude Marke
Tijd: 16.00-16.45

In 2017 werd Marieke verliefd op de muziek na het bijwonen van een concert van Miss Montreal. Dit concert heeft ervoor gezorgd dat ze dag in dag uit op de gitaar aan het oefenen was. De Kunstbende bood Marieke een podium aan en sindsdien is ze er niet meer van af te krijgen. Zo heeft ze in 2022 op het Hullabaloo Festival mogen staan naast artiesten als Danny Vera en Kygo. Ook op het Bevrijdingsfestival Drenthe en Eurosonic Noorderslag 2023 was ze te zien. Marieke speelt catchy Nederpop songs met begeleiding van haar band, bestaande uit; Melvin Dreves, Merijn Schröder en Sander Grupstra. Haar muziek gaat over het ontdekken van jezelf en het vinden van jezelf in deze wereld. Onderwerpen als identiteit, relaties en jong zijn, komen vaak terug in de muziek.

PH7even

Locatie: De Oude Marke
Tijd: 14.00-15.00

FilmiscH nederlandstalig akoestiscH elektronische PoP
PH7even is een muzikaal liefdesduo. Peter speelt bas en electronica. Hanne zingt en speelt toetsen. Ze maken eigen liedjes, dromerig, intiem met een rauw randje. Vanaf 7 februari releasen ze hun album DIER door zeven keer elke zevende van de maand een single te releasen.
Hanne van de Vrie: zang/toetsen/ teksten/composities
Peter Sambros: bas/elektronica/ composities/teksten

Soep van de Dag

Locatie: De Oude Marke
Tijd: 12.00-13.00

Deze band met altijd wisselende ingrediënten speelt graag chille nummertjes op events of gelegenheden. Ook houden ze van experimenteren en zijn ze niet vies van een paar verzoekjes! Ze spelen met een afwisselend gezelschap en hebben ook een afwisselend repertoire.

Romheen
metLazona

Locatie: Kapschuur
Tijd: 15.00 & 18.30

Jazzy grooves, Latijns Amerikaanse vleugjes, tinten van hardcore, freestyle, ze kunnen het allemaal met de band bestaande uit drummer Sander Roerdink, bassist Ronnie van Silfhout, gitarist Barend van der Pol en saxofonist/klarinettist Erik Laarman. Romheen, Jan Eikelenboom, schrijft. Teksten, verhalen, boeken, poëzie en proza.

Nina Wood

Locatie: Kapschuur
Tijd: 13.30 & 17.00

De 4 koppige band Nina Wood heeft elkaar ontmoet op het conservatorium waar ze samen studeren. Ze maken Eigenwijze Nederpop waarbij ze op het podium een sensationele act zijn. Sluit je ogen en durf te dansen alsof niemand kijkt en hou elkaar even vast al is het maar voor even.

Pantoum schrijven

doorlopend op het terrein

Marina Tielke nodigt je uit om onder haar begeleiding een pantoum te schrijven: een meditatieve, Tibetaanse dichtvorm waarbij het niet gaat om rijm, maar om een verborgen boodschap die via dit vers van 20 regels naar voren komt: een inzicht en handreiking speciaal voor jou…

Allinnig Harry

Locatie: ergens op het terrein
Tijd: doorlopend

Rustige muziek met gitaar en zang, van Jazz, Blues, Folk, Country en Pop, liedjes op een gitaar. Van Louis Armstrong tot Christy Moore.

Martin Hietkamp

Locatie: Oude Marke
Tijd: 17.30

Martin Hietkamp is een multi-instrumentalist die is opgegroeid in het mooie Drenthe. Na heel wat omzwervingen is hij teruggekeerd naar zijn roots en is hij een aantal jaren geleden liedjes gaan schrijven in het Drents. Zijn liedjes gaan over verlies, tegenslag maar ook over de mooie kleine dingen in het leven.

WORKSHOPS & ACTIVITEITEN

Voor de kids zijn er overal ook leuke activiteiten te doen, zoals schminken, knutselen, springkussens, spelletjes en meer

Jam & Poppen

Poppenspel! Tineke leert je (hand)poppenspelen en speelt zelf! Samen maken we een verhaallijn. De poppen van Tineke zijn gemaakt van gerecycled materiaal.

Vogelhuisjes timmeren

Kom bij De Werkplaats je EIGEN TARIBUSH VOGELHUISJE in elkaar timmeren met een uniek label van Taribush!

Schminken

Laat je betoveren tot elf, ridder, kikker, vos of… alles kan!

Broodje Bakken boven het vuur

Paashaas!

SLACKLINEN

Knutselhoek!

Springkussen & spelen!

LEKKER ETEN!

Happy & Honey

Met ons knalgele busje crossen we het hele land door om een tropische vrolijke sfeer neer te zetten. Ons assortiment bestaat uit een hapje en een drankje waar jong en oud happy van wordt en heeft een zoete bite. Dus ben je op zoek naar ‘a tropical happy feeling’, dan heb je gevonden wat je zoekt. Ons motto: More is More! meer kleur, meer zoet, meer vrolijkheid!

Le Baoski

Mijn retro foodcaravan heeft heerlijke oosterse invloeden. Zo kunt u genieten van homemade Indonesische maaltijden. Ook voor de snelle hap zijn er Bao Buns gevuld met kip of varkensvlees aanwezig en een typisch Indonesisch drankje Tjendol. Kom naar Le Baoski en proef de smaak van homemade indofood.

Pietsabakkers van Taribush

Kom de heerlijkste pizza’s bakken en eten bij onze eigen pizzabakkers! 

MTS Woertink

Maatschap Woertink is een familiebedrijf gevestigd in een prachtige landelijke omgeving nabij Wijster.
We houden melkkoeien met het daarbij behorende jongvee. Daarnaast worden onze stieren gebruikt voor zowel de fokkerij als voor de vleesverkoop. Wij verkopen het vlees van onze stieren aan huis.
Onze boerderij is tevens een locatie voor groepsuitjes georganiseerd door Taribush Groepsuitjes & Evenementen.