De organisatie

“Wij houden ervan om leuke dingen in de natuur op te zetten!”

Achtergrond van Taribush festivals!

Stichting Taribush Festivals organiseert leuke evenementen in de natuur voor Jan en alleman. De drijvende krachten achter de stichting zijn Marthijn en Harrie, die sinds begin 2000 al tientallen festivals hebben georganiseerd. De festivals zijn bedoeld voor een breed publiek.

Normaal gesproken verdienen de heren hun boterham met het bedrijf Taribush Uitjes, dat compleet verzorgde groepsuitjes in de natuur regelt. Die feestjes zijn altijd voor besloten groepen. Bij de festivals is dat net even anders, daar kan iedereen die er zin in heeft een dagje natuur en gezelligheid opsnuiven.

De festivals zijn een plek waar mensen hun passie met een groter publiek kunnen delen. Zo zijn er vaak bandjes en theateracts. Maar het belangrijkste van ons Festival is dat iedereen komt omdat ze onderdeel willen zijn van gezelligheid en de fijne sfeer: “Taribush dat zijn we met elkaar”.

Over onze festivals!

Van 2009 tot 2019 organiseerde de stichting jaarlijks het Taribush Kuna festival. De laatste jaren kwamen hier meer dan 10.000 bezoekers op af. De schaal van het festival paste niet meer goed bij de stichting en de omgeving waarin het zich afspeelt. Daarom is besloten dit festival in 2020 voor het laatst te organiseren, maar minder dan 2 weken voor tijd (op het moment dat de volledige voorbereiding klaar was) trok de overheid vanwege de hard oplopende Coronacijfers alsnog de stekker eruit. Dat was het dan ……. voorlopig?

Zie het als de elfstedentocht, je weet nooit wanneer en of de volgende editie zal plaatsvinden. Als de neuzen in de toekomst de goede kant opstaan, kan het zomaar gebeuren dat we weer eens kunnen genieten van het Taribush Kuna. En dat is het geval in 2023! We krijgen zoveel mooie, lieve verhalen van bezoekers & artiesten over de vibe van onze festivals, dat we de koppen weer bij elkaar hebben gestoken & onze 3 festivals in een  kleinere, knussere vorm door gaan zetten met minder bezoekers, één met onze natuurrijke omgeving.

Afgewisseld gaan we een lentefestival – zomerfestival (kuna) – wintertijdfestival organiseren. Alle festivals in een zelfde soort vorm, maar helemaal into het seizoen! Deze festivals staan volledig in het teken van de NATUUR & muziek, theater, cultuur, talentontwikkeling, kunst etc

Hoe zien onze festivals eruit?

Onze 3 festivals hebben allen een zelfde vibe, visie en concept, maar zijn volledig gericht op het seizoen. Ons motto is ‘Doe of je thuis bent!’, voel je vrij om helemaal jezelf te zijn en te genieten. We hopen dat een ieder zich kan vinden  Onze locatie, midden in het Nationaal Dwingelderveld, maakt het festival erg uniek. Onze locatie is ingericht in verschillende ‘werelden’.

Op onze festivals kun je dus van ‘wereld’ naar ‘wereld’ wandelen om op deze plekken te genieten van muziek – cultuur – eten/drinken. Geniet van een optreden in ons rustige bostheater of van een gezellig dansoptreden op de weide.

Tijdens het ‘Lentefestival’, ook wel het wandelfestival genoemd, kun je heerlijk genieten van een wandeltocht rondom het Nationaal Dwingelderveld om vervolgens op ons terrein te genieten van een hapje en drankje & muziek. We richten ons hier ook zeker op de kinderen met een leuke activiteitenweide & kinderwandeltochten.

Vergelijkbaar met het Lentefestival is het Wintertijdfestival! Omdat de wintertijd ingaat, hebben we een uur langer om te feesten! Het terrein wordt helemaal in wintersferen gebracht met kampvuurtjes, gluhwein, chocomelk etc Het festival start overdag met wandeltochten die je vanaf Kamp De Marke kunt lopen & vanaf eind middag tot ’s avonds is er volop muziek – theater – cultuur!

Het Kleintje Kuna is het ‘kleine broertje’ van ons grote Taribush KUNA festival. Zelfde sfeer, maar een kleinere opzet en een kleiner aantal bezoekers. Het kleintje KUNA festival is ook echt gericht op kinderen & heeft een iets bredere programmering. Op het festival vindt je o.a. kunst, muziek, theater, workshops,  literatuur, foodtrucks etc.

Heb je nog vragen? CHECK onze FAQ of stuur gerust even een mailtje.

Gegevens van de organisatie

Stichting Taribush Festivals
Lheebroek 30a
7991 PM  Dwingeloo

Kvk: 62299530
Bankrekening: NL96BUNQ2205702289

Mail: festival@tari.nl