Achtergrond van Taribush festivals!
Stichting Taribush Festivals organiseert leuke evenementen in de natuur voor Jan en alleman. De drijvende krachten achter de stichting zijn Marthijn en Harrie, die sinds begin 2000 al tientallen festivals hebben georganiseerd. De festivals zijn bedoeld voor een breed publiek. Normaal gesproken verdienen de heren hun boterham met het bedrijf Taribush Uitjes, dat compleet verzorgde groepsuitjes in de natuur regelt. Die feestjes zijn altijd voor besloten groepen. Bij de festivals is dat net even anders, daar kan iedereen die er zin in heeft een dagje natuur en gezelligheid opsnuiven.
De festivals zijn een plek waar mensen hun passie met een groter publiek kunnen delen. Zo zijn er vaak bandjes en theateracts. Maar het belangrijkste van ons Festival is dat iedereen komt omdat ze onderdeel willen zijn van gezelligheid en de fijne sfeer: “Taribush dat zijn we met elkaar”.
Van 2009 tot 2019 organiseerde de stichting jaarlijks het Taribush Kuna festival. De laatste jaren kwamen hier meer dan 10.000 bezoekers op af. De schaal van het festival paste niet meer goed bij de stichting en de omgeving waarin het zich afspeelt. Daarom is besloten dit festival in 2020 voor het laatst te organiseren, maar minder dan 2 weken voor tijd (op het moment dat de volledige voorbereiding klaar was) trok de overheid vanwege de hard oplopende Coronacijfers alsnog de stekker eruit. Dat was het dan ……. voorlopig?
Zie het als de elfstedentocht, je weet nooit wanneer en of de volgende editie zal plaatsvinden. Als de neuzen in de toekomst de goede kant opstaan, kan het zomaar gebeuren dat we weer eens kunnen genieten van het Taribush Kuna. En dat is het geval in 2023! We krijgen zoveel mooie, lieve verhalen van bezoekers & artiesten over de vibe van onze festivals, dat we de koppen weer bij elkaar hebben gestoken & onze 3 festivals in een kleinere, knussere vorm door gaan zetten met minder bezoekers, één met onze natuurrijke omgeving.
Afgewisseld gaan we een lentefestival – zomerfestival (kuna) – wintertijdfestival organiseren. Alle festivals in een zelfde soort vorm, maar helemaal into het seizoen! Deze festivals staan volledig in het teken van de NATUUR & muziek, theater, cultuur, talentontwikkeling, kunst etc
Hoe zien onze festivals eruit?
Onze 3 festivals hebben allen een zelfde vibe, visie en concept, maar zijn volledig gericht op het seizoen. Ons motto is ‘Doe of je thuis bent!’, voel je vrij om helemaal jezelf te zijn en te genieten. We hopen dat een ieder zich kan vinden Onze locatie, midden in het Nationaal Dwingelderveld, maakt het festival erg uniek. Onze locatie is ingericht in verschillende ‘werelden’.
Op onze festivals kun je dus van ‘wereld’ naar ‘wereld’ wandelen om op deze plekken te genieten van muziek – cultuur – eten/drinken. Geniet van een optreden in ons rustige bostheater of van een gezellig dansoptreden op de weide.
Wat een leuke reacties hebben we binnengekregen!
Hier vind je allerlei verhalen, recensies, foto’s en video’s van Taribush Kuna
Michiel
Wat kan een jaar toch lang duren…
Vorig jaar mocht ik voor de eerste keer het festival komen vastleggen als fotograaf. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar na het eerste uur was ik verkocht! Een jaar wachten op de volgende Kuna duurde dan ook erg lang…
Terwijl singer-songwriters hun liedjes spelen, kunstenaars hun kunsten vertonen en gedichten en poëzie worden voorgedragen, pakt net een ska-band hun spullen in en maakt een andere band zich op om een beetje pit toe te voegen. Het is een beetje het Oerol in het klein, maar dan in Drenthe (en zonder het vervelende zand dat overal tussen gaat zitten).
Johanna
Picture this…
Ik neem je even mee…
Een festival middenin de prachtige natuur. ’s Avonds rond een uurtje of half 11. Een koepeltent
John
Hippies? Ze bestaan nog. 😉
Ik ben een 60-er jaren kind en ik werd een enigszins bejaarde hippie. Ik kwam op internet het Taribush Kuna festival tegen en besloot het eens te proberen. Inmiddels mijn vijfenzeventigste levensjaar, was ik daar niet een beetje te oud voor? Ach, het was in Drenthe, daar kwamen Cuby and the Blizzards vandaan en blues was mijn favoriete muziek.
Ik stond paf. Honderden hippies, van oud tot heel jong. Versierd, verkleed, blote moddervoeten en (voor zover ik kon beoordelen) alleen joints. Vrolijke mensen die elkaar en mij gedag zeiden (nee ik kende niemand).
Anke
Tussen de regels
In de bomen hangen lampenkampen. Diverse boomstammen fungeren als tribune. Alles lijkt kunst. Ik ontdek steeds weer nieuwe dingen en ik blijf me verwonderen. Wat een organisatie moet dit zijn geweest. Mijn metgezel verwoordde het de dag er voor precies zoals ik het voel: ‘Je kunt gewoon merken met hoeveel liefde dit allemaal opgebouwd is’.
Miranda van Meijeren
Ik schrijf mee
Zodra de zon haar gezicht laat zien, struin ik het internet af. Op zoek naar leuke festivals. Dit keer is mijn oog gevallen op een cultureel evenement in Drenthe. Samen met een vriendin vertrek ik naar Lheebroek, voor 4 dagen Taribush Kuna. Als het programma ook maar half zo leuk is als de website doet voorkomen, hebben we een juweeltje in handen.
Alfons Pot
Gezapige Jack Pot
Het is nu maandag, het festival ligt een dag achter ons en ik gedij op een fijne nawee. Wat was het leuk! Onbeschrijfelijk soms. Het moment dat ik het podium besteeg vervulde mij elke dag op een andere manier. Dan verdween ik in een tunnelroes die na ’t applaus open spatte, alsof m’n zintuigen alles weer binnenlieten.