Overnachten in de buurt!

Er zijn veel gasten die één van onze festivals bezoeken die niet uit de omgeving van Drenthe komen. Voor die mensen is het leuk om het bezoek aan Drenthe te koppelen aan een heel weekend Drenthe.

Op deze pagina vind je een klein overzicht van de overnachtingsmogelijkheden.

Campings in de omgeving:

  • Camping de Torentjeshoek, ook gelegen in de bossen van Dwingeloo. Ongeveer 5 kilometer fietsen naar het festivalterrein.
  • Camping de Olde Bargen in Lhee, prachtige camping in Nationaal Park het Dwingelderveld! Op 4 kilometer fietsen van Taribush Kamp de Marke.
  • RCN de Noordster, prachtige camping in het Nationaal Park Dwingelderveld op ruim 6 km fietsen (helemaal door de natuur).
  • Naturistencamping Dwingelderhof, op 5 km afstand van het festival terrein. Prachtig gelegen.
  • Camping Smalbroek – Kleine mini camping 4 km van het festivalterrein af.
  • Camping Vorrelveen – Deze charmante kindvriendelijke camping ligt op zo’n 5 a 6 km fietsafstand van het festivalterrein. Er zijn nog campingplaatsen beschikbaar.

Camping Zwaluwlust

Aan de rand van het nationaal park “Dwingelderveld” ligt camping Zwaluwlust. De camping ligt direct naast de boerderij en is voorzien van  ruime plaatsen met veel groen. De plaatsen zijn geschikt voor zowel caravans, campers en tenten. De camping ligt op een veld naast een actieve melkveehoederij Grote kans dat je in de ochtend een kop koffie drinkt met boer Jan de Groote en dat je in de avond op het Festival terrein dezelfde boer Jan ziet dansen bij podium Super Nova! Reserveren kan hier.

Natuurkampeerterrein Lheederzand

Deze prachtige natuurcamping van Staatsbosbeheer ligt midden in het Nationaal Park Dwingelderveld. Met volop schaduwrijke hoekjes en zonnige plekken op een heuveltje. Op heldere avonden een hemel vol sterren. Afstand tot het Taribush festival ongeveer 3 kilometer, half uur lopen of een kwartier fietsen over een fietspad door het dennenbos. Let op: geen elektriciteit maar wel warme douches! Boek jouw verblijf op Lheederzand. Klik hier om te reserveren. 

Vakantiehuisjes

  • Vakantiepark Zonnetij, bij Lhee ligt op ca 5 kilometer van Kamp de Marke. Geheel door de bossen kun je naar het Festival lopen of fietsen!
  • Je kan ook kiezen voor een bungalow, er zijn vele bungalowparken in Drenthe, check bv hotel aanbiedingen

Camping Boszicht

Camping Boszicht ligt ook niet ver van het festivalterrein af, op ca 2,5 km. De camping is niet verweven in de natuur zoals wat andere campings. Maar je hebt wel de mooiste wandeltocht volledig door de natuur naar de camping toe. Met de gele paaltjesroute kun je bijna van boszicht naar Taribush toelopen.

Camping De Meistershof

Camping Meistershof dat het dichtst bij het festivalterrein, alleen bestemd voor campers.

Hotels en Bed en Breakfasts

Fietsen huren

Fietsen kunnen gehuurd worden bij fietsverhuur Reiber in Dwingeloo, de route naar alle campings is prachtig en zeker de moeite waard!