“Mag ik wat vragen over de evenementen?” (FAQ)

Welke festivals organiseren jullie?

Eerstkomende festival is: Taribush Wandelfestival op 31 maart 2024.

Wintertijd festival: najaar 2024

Taribush Kleintje kuna: verrassing wanneer dit weer plaats zal vinden.

Wat zijn de openingstijden?

Lente Wandelfestival: bekijk hiervoor de pagina lente wandelfestival.

Waar is het festival?

Het festival vindt plaats op het terrein van Taribush De Marke – Lheebroek 30a Dwingeloo – volg de borden die aangegeven staan langs de weg voor de parkeerroute. Bekijk onze pagina: onze locatie.

Waar kan ik een kaartje kopen?

Je kunt op de pagina van het Lentewandelfestival je tickets voor dit eerstkomende festival kopen!

Kan ik ook op de dag zelf nog een kaartje kopen online of aan de kassa?

Ja je kunt zolang de tickets nog niet zijn uitverkocht op elk moment online nog een ticket kopen. De kaartverkoop is enkel online. Wil je toch een kaartje aan de kassa kopen? Gok er dan op dat we nog niet zijn uitverkocht en vraag aan de kassa.

Kan ik een passe-partout kopen (2 dagen)?

Het eerstkomende festival is 1 dag, dus geen passe partouts van toepassing.

Kan ik tijdens het festival ook van het terrein af en later weer terugkomen?

Dat kan, loop even naar de kassa toe om dit te vragen.

Moet ik betalen voor parkeren?

Nee, we zijn hier op het platteland, dus gewoon gratis parkeren 😉

Kan ik met pin betalen op het festivalterrein?

Je kunt pinnen en contact betalen bij de muntenbar.

Kan ik bij jullie parkeren?

We hebben een parkeerplaats speciaal voor het festival. Daar kun je je auto neerzetten. Deze service is gratis. Vanaf de parkeerplaats is het nog ruim 500 meter lopen. We doen een oproep om niet langs de weg te parkeren, want dat maakt de situatie chaotisch en onoverzichtelijk.

Entreeticket in the pocket, moet ik nog bijbetalen voor het programma?

Een ticket biedt in principe gratis toegang tot alle optredens en activiteiten. Mocht er een workshop zijn waar extra voor betaald moet worden dan staat dat bij de betreffende workshop / activiteit.

Zijn er papieren programmaboekjes of routes verkrijgbaar?

Nee, dat scheelt een hoop papier 😉
Check onze website voor het programma en de wijzigingen of bekijk de krijtborden bij de locaties.

Hoe check ik het programma zonder programmaboekje?

Tijdens het festival zijn er geen papieren programma boekjes meer. Het programma is altijd beschikbaar via de website, dat is altijd actueel, valt er een act uit, dan passen we dat direct aan op de website. Er is een open wifi netwerk, daarmee kun je in principe even op internet. Let wel: het kan zijn dat overig internet verkeer is afgesloten.

Ik ben slecht ter been, is er een invalidenparkeerplaats?

We laten geen auto’s toe op het kamp, maar rij je mee met iemand die goed te been is, dan kan die je afzetten aan de Lheebroekerzandweg. Auto moet vervolgens geparkeerd worden op de parkeerplaats.

Kan ik met een rolstoel het terrein op?

Er zijn avontuurlijk ingestelde mensen geweest die met een rolstoel het terrein op zijn gegaan. Het kan dus wel. Bedenk wel dat het een natuurgebied is, zonder verharde paden dus. Ook de weg ernaartoe is een onverhard bospad.

Mag mijn hond ook mee?

Natuurlijk mag je hond mee, mits die aangelijnd is. Je hond uitlaten op het terrein vinden we niet zo prettig. (houdt ook rekening met mensen die niet zo van honden houden) Een ongelukje kan natuurlijk altijd gebeuren. Als je de boel daarna opruimt, houden we iedereen blij.

Is het festival ook leuk voor kinderen?

Zeker! Bekijk voor het eerstkomende festival het programma en de activiteiten op de desbetreffende pagina, in dit geval: lente wandelfestival.

Hoe gaat het met betalen op het festival?

Op het Taribush Kuna Festival kan uitsluitend met munten worden betaald. We hebben 1 muntenbalie op het terrein. Hier kun je zowel PINNEN als CONTANT betalen.

1 munt = €3,- Er wordt wederom met halve munten gewerkt.

We werken met hardcups. Deze krijg je gewoon van ons, maar lever ze weer in 😉

Werken jullie weer met kindertari's?

Voor het wandelfestival en wintertijd is dit NIET van toepassing!

Kleintje Kuna: Kinderen kunnen op het terrein vrij rondlopen. Om ervoor te zorgen dat ze niet telkens om ouders/verzorgers hoeven te vragen om munten, is voor hun een speciale Kinderstrippenkaart in het leven geroepen. Deze kaart kost € 10,- en bevat 20 Kindertari’s.  De kinderstrippenkaart is apart te koop bij de munten- en infobalie en zit niet bij het entreeticket inbegrepen. Op alle plekken waar een bord met een geit bij staat, kun je met de Kindertari’s betalen. Bijvoorbeeld bij de creatieve workshops op de Bedrijvigheid. De voorstellingen voor kinderen zijn gratis.

Mag ik eigen spullen en eten/drinken meenemen?

Ja neem lekker je eigen kleedje of kussentjes mee om heerlijk te relaxen. Neem ook gerust je waterfles mee, je kunt bij ons drinkwater tappen.

Waar kan ik munten kopen?

Bij de muntenbalie op het terrein.

Gebruiken jullie hardcups/bekers?

Ja je betaalt voor je eerste drankje eenmalig het glas (1 munt) en vervolgens lever je steeds je glas weer in.

Moet ik mijn ID meenemen? (alcohol)

Wij schenken niet onder de 18! Dus neem voor de zekerheid je ID-kaart mee, want we kunnen ernaar vragen.

Kan ik mijn telefoon ergens opladen?

Ja hoor, vraag gewoon 1 van de vrijwilligers of de organisatie. We zijn een klein festival en vertrouwen elkaar! Het is wel je eigen risico wanneer je je telefoon ergens aan de lading legt. Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade aan je spullen.

Ik ben iets kwijtgeraakt of er is iets kapot gemaakt op het festival.

Vraag  de organisatie naar de gevonden voorwerpen. Via Facebook zullen we ook de gevonden voorwerpen delen. Voor schade of verloren spullen zijn wij als festival niet verantwoordelijk. Het is eigen risico.

Kan ik mijn ticket scannen op mobiel?

Ja! Je kunt je ticket vanaf mobiel laten scannen. Zorg er wel voor dat je scherm op maximale helderheid staat.

Is er een plek waar ik een luier kan verschonen?

Natuurlijk, plek zat in de natuur! (Er is dus geen aparte ruimte ingericht.)

Hoe zit het met 'enge beestjes' op het terrein?

Naast de mens komen er in de natuur rondom Taribush nog meer levende wezens voor. Van sommige dieren kunnen mensen last ervaren. Lees hier meer over teken, de eikenprocessierups en meer.

Is er een festivalcamping?

Veel bezoekers overnachten op een camping of accommodatie in de buurt, we hebben alle mogelijkheden op een rijtje gezet op deze pagina.

Kan ik sigaretten kopen op het terrein?

Nee, dat kan niet. De afstand tot de supermarkt in Dwingeloo is 7 km, naar Beilen is het ongeveer 9 km. Wees je er van bewust dat je in het Nationaal Park vertoeft. Het spreekt dus vanzelf dat het niet is toegestaan om je peuken in de natuur te gooien.

Kan ik mijn waterfles vullen?

Jazeker! Achter het toiletgebouw is een grote wasbak met kranen waar je een fles kunt vullen. En als je die leuke bardame/heer een knipoogje geeft, wil hij/zij het vast voor je doen!

Mag ik mijn drone meenemen?

Nee dat mag niet, want het gebied is een militair luchtruim.

Worden er foto's en/of video's gemaakt op het terrein?

Meestal hebben we wel een festivalfotograaf rondlopen of wordt er een aftermovie gemaakt. Wil je niet herkenbaar in beeld komen op foto’s of film, plak dan een groene stip op je voorhoofd. Bij controle voor publicatie wordt jouw beeld onherkenbaar gemaakt.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat, waar kan ik jullie bereiken?

Je kunt het best even kijken op de pagina Organisatie. Daar vind je ons en onze contactgegevens. We werken niet dagelijks voor het festival. Het kan soms dus even duren voor je antwoord krijgt!