Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn ticket / geld terugkrijgen van Taribush Kuna?

Je kunt je geld nu retour vragen, maar je kunt het ook doneren. Meer informatie daarover op de pagina ‘Annuleren Taribush Kuna Ticket

Kan ik met pin betalen op het festivalterrein?

Ja! Je kunt uitsluitend met je pinpas betalen. Bij de kassa en bij de muntenbalie is een pinautomaat.

Kan ik met contant geld betalen?

Nee, overal op het terrein wordt met munten gewerkt. Deze munten zijn te koop aan de munten- en infobalie. Hier kan je met pin betalen.

Entreeticket in the pocket, moet ik nog bijbetalen voor het programma?

Een ticket biedt in principe gratis toegang tot muziekoptredens, (kinder)theatervoorstellingen en (de meeste) workshops. Echter, voor sommige workshops op de Bedrijvigheid moeten kinderen betalen in de vorm van tari’s. Deze workshops zijn te herkennen aan het bord met de geit. Hiervoor is de Kinderstrippenkaart bedacht: een kaart met 20 tari’s kost €10,- en is verkrijgbaar bij de munten- en infobalie. Zo kunnen kinderen zich een hele dag vermaken.

Zijn er papieren programmaboekjes verkrijgbaar?

Vanaf dit jaar krijg je van ons géén programmaboekje of blokkenschema meer bij de kassa. Waarom? Omdat er traditioneel nog flink wat wijzigt op de dag zelf. Tip? Maak thuis alvast een persoonlijk programmalijstje. Handig, want zo heb je op het festival tijd om vooral lekker rond te neuzen en op ontdekkingsreis te gaan.

Kan ik met contant geld betalen op het festivalterrein?

Nee, je kunt op het terrein nergens met contant geld betalen. Overal wordt met munten gewerkt. Deze munten kun je kopen bij de muntenbalie, daar kun je met je pinpas betalen.

Hoeveel kost een muntje?

Eén munt kost 2,50 euro. Munten die je over hebt kun je inruilen bij de munten- en infobalie.

Ik heb nog muntjes van vorig jaar, zijn deze geldig?

Ja! De oranje muntjes zijn ook dit jaar weer te gebruiken. Munten die je over hebt kun je inruilen bij de munten- en infobalie.

Kan ik overgebleven muntjes inleveren?

Ja dat kan!  Je kunt op zondag tot 20:30 uur muntjes weer omruilen voor geld. Dit kan alléen bij de munten- en info balie. Ook kun je tot 20:30 uur stiekem nog een biertje kopen bij de café Guanaco.

Betaal ik voor mijn glas bij de bar?

Ja. Bestel je een drankje aan de bar, dan koop je voor een halve munt een glas. Lever je bij het bestellen van een tweede drankje je vieze glas weer in, krijg je een schone terug. Ben je niet zuinig op je glas dan zul je steeds een nieuw glas moeten kopen. Let op: je kunt je lege glas dus niet inleveren voor geld of munten.

Kan ik bij jullie parkeren?

We hebben een parkeerplaats speciaal voor het festival. Daar kun je je auto neerzetten. Deze service is gratis.

Ik ben slecht ter been, is er een invalidenparkeerplaats?

Als je de borden ‘Melden artiesten en vrijwilligers’ volgt, kom je bij de accreditatie. Daar helpen ze je graag met het vinden van een parkeerplek dichter bij het festivalterrein. Let op: mensen die slecht ter been zijn en echt niet kunnen lopen mogen worden afgezet aan de Lheebroekerzandweg. Auto moet vervolgens geparkeerd worden op P1.

Kan ik met een rolstoel het terrein op?

Er zijn avontuurlijk ingestelde mensen geweest die met een rolstoel het terrein op zijn gegaan. Het kan dus wel. Bedenk wel dat het een natuurgebied is, zonder verharde paden dus. Ook de weg ernaartoe is een onverhard bospad.

Mag mijn hond ook mee?

Natuurlijk mag je hond mee, mits die aangelijnd is. Je hond uitlaten op het terrein vinden we niet zo prettig. Een ongelukje kan natuurlijk altijd gebeuren. Als je de boel daarna opruimt, houden we iedereen blij.

Wat zijn de coronamaatregelen op Kuna?

Bezoekers moeten bij de ingang een Coronatoegangsbewijs kunnen laten zien via de CoronaCheckapp. Lees hier hoe dat zit.

Hoe check ik het programma zonder programmaboekje?

Tijdens het festival zijn er geen papieren programma boekjes meer. Het actuele programma is dan beschikbaar via een open Wifi netwerk dat op een groot gedeelte van het terrein beschikbaar is. Log in op open wifi ‘Kuna Programma’ en de website opent vanzelf.  Uiteraard zijn er ook tv-schermen op het terrein aanwezig waarop je het actuele blokkenschema kunt bekijken. Let wel: overig internet verkeer is afgesloten.

Waar koop ik een kinderstrippenkaart?

De Kinderstrippenkaart kost €10,- en bevat 20 Kindertari’s. De kinderstrippenkaart is apart te koop bij de munten- en infobalie en zit dus niet bij het entreeticket inbegrepen. Op alle plekken waar een bord met een geit bij staat, kun je met de Kindertari’s betalen. Bijvoorbeeld bij de creatieve workshops op de Bedrijvigheid. De voorstellingen voor kinderen zijn gratis.

Kan ik mijn ticket scannen op mobiel?

Ja! Je kunt je ticket vanaf mobiel laten scannen. Zorg er wel voor dat je scherm op maximale helderheid staat.

Kan ik mijn waterfles vullen?

Jazeker! Achter het toiletgebouw is een grote wasbak met kranen waar je een fles kunt vullen. En als je die leuke bardame/heer een knipoogje geeft, wil hij/zij het vast voor je doen!

Is er een plek waar ik een luier kan verschonen?

Natuurlijk, plek zat in de natuur! (Er is dus geen aparte ruimte ingericht.)

Hoe zit het met 'enge beestjes' op het terrein?

Naast de mens komen er in de natuur rondom het Taribush Kuna nog meer levende wezens voor. Van sommige dieren kunnen mensen last ervaren. Lees hier meer over teken, de eikenprocessierups en meer.

Is er een festivalcamping?

De meeste bezoekers overnachten op een camping in de buurt. We hebben alle mogelijkheden op een rijtje gezet op deze pagina.

Kan ik sigaretten kopen op het terrein?

Nee, dat kan niet. De afstand tot de supermarkt in Dwingeloo is 7 km, naar Beilen is het ongeveer 9 km. Wees je er van bewust dat je in het Nationaal Park vertoeft. Het spreekt dus vanzelf dat het niet is toegestaan om je peuken in de natuur te gooien.

Hoeveel moet ik betalen als ik later kom?

Ongeacht het tijdstip waarop je komt moet je gewoon de volle prijs voor die dag betalen. Wij vinden het vooral leuk als je er op tijd bent.

Mag ik mijn drone meenemen?

Nee dat mag niet, want het gebied is een militair luchtruim.

Ik kan ... niet eten, hebben jullie wel wat lekkers voor mij?

Jazeker! De meeste eettentjes hebben een glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en/of veganistisch aanbod. Soms moet je er wel even om vragen.

Ik wil graag met de taxi naar het festival komen, kan dat?

Ja, dat kan. Wij hebben een samenwerking met Snel een Taxi. Zij brengen je veilig naar iedere bestemming in Nederland, dus ook naar Kamp de Marke. Boek hier jouw taxi Kuna! 

Worden er foto's en/of video's gemaakt op het terrein?

Ja, er lopen twee festivalfotografen rond en er wordt een aftermovie gemaakt. Wil je niet herkenbaar in beeld komen op foto’s of film, dan kun je bij de munten- en infobalie een groene stip-sticker halen en deze op je voorhoofd plakken. Bij controle voor publicatie wordt jouw beeld onherkenbaar gemaakt.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat, waar kan ik jullie bereiken?

Je kunt het best even kijken op de pagina Organisatie. Daar vind je ons en onze contactgegevens. Houd er wel rekening mee dat we allemaal vrijwilligers zijn. Het kan soms dus even duren voor je antwoord krijgt!