Veelgestelde vragen

Kan ik met pin betalen op het festivalterrein?

Ja! Je kunt uitsluitend met je pinpas betalen. Bij de kassa en bij de muntenbalie is een pinautomaat.

Kan ik met contant geld betalen?

Misschien. De ticket voor het festival is inclusief drinken, wil je een hapje eten bij een van de foodtrucks dan kan het zijn dat je daar contant moet betalen, neem dus gerust een beetje kleingeld mee. En anders zal het via pin of Tikkie zijn.

Entreeticket in the pocket, moet ik nog bijbetalen voor het programma?

Een ticket biedt in principe gratis toegang tot alle optredens en activiteiten. Mocht er een workshop zijn waar extra voor betaald moet worden dan staat dat bij de betreffende workshop / activiteit.

Zijn er papieren programmaboekjes of routes verkrijgbaar?

Je krijgt bij ons géén programmaboekje, route of blokkenschema bij de entree. Waarom? Het maakt ons flexibeler om tot op de dag zelf wijzigingen door te voeren, wat een hoop stres kan schelen tijdens de organisatie van een evenement. Tip? Maak thuis alvast een persoonlijk programmalijstje. Handig, want zo heb je op het festival tijd om vooral lekker rond te neuzen en op ontdekkingsreis te gaan.

Ik heb nog muntjes, zijn deze geldig?

Komende festivals is inclusief drinken, je hebt dan niet zoveel aan de muntjes. Maar als we weer eens met muntjes werken zijn ze geldig.

Kan ik overgebleven muntjes inleveren?

Ja dat kan, echter alleen tijdens de evenementen waarbij met muntjes wordt gewerkt.

Betaal ik voor mijn glas bij de bar?

Nee hoor, maar we vinden het wel chill als je de hele avond hetzelfde glas houdt, of het vieze glas op zijn minst bij de bar zet. Daarmee houden we met elkaar het terrein een netjes, en dat maakt het er voor iedereen een beetje prettiger op!

Kan ik bij jullie parkeren?

We hebben een parkeerplaats speciaal voor het festival. Daar kun je je auto neerzetten. Deze service is gratis. Vanaf de parkeerplaats is het nog wel een stukje lopen. We doen een oproep om niet langs de weg te parkeren, want dat maakt de situatie chaotisch en onoverzichtelijk.

Ik ben slecht ter been, is er een invalidenparkeerplaats?

We laten geen auto’s toe op het kamp, maar rij je mee met iemand die goed te been is, dan kan die je afzetten aan de Lheebroekerzandweg. Auto moet vervolgens geparkeerd worden op de parkeerplaats.

Kan ik met een rolstoel het terrein op?

Er zijn avontuurlijk ingestelde mensen geweest die met een rolstoel het terrein op zijn gegaan. Het kan dus wel. Bedenk wel dat het een natuurgebied is, zonder verharde paden dus. Ook de weg ernaartoe is een onverhard bospad.

Mag mijn hond ook mee?

Natuurlijk mag je hond mee, mits die aangelijnd is. Je hond uitlaten op het terrein vinden we niet zo prettig. Een ongelukje kan natuurlijk altijd gebeuren. Als je de boel daarna opruimt, houden we iedereen blij.

Wat zijn de coronamaatregelen?

Wij moeten ons houden aan het overheidsbeleid m.b.t. Corona maatregelen. Aangezien dit regelmatig wijzigt, maken we net voor aanvang van een evenement bekend.

Hoe check ik het programma zonder programmaboekje?

Tijdens het festival zijn er geen papieren programma boekjes meer. Het actuele programma is dan beschikbaar via een open Wifi netwerk dat op een groot gedeelte van het terrein beschikbaar is. Log in op open wifi ‘Kuna Programma’ en de website opent vanzelf.  Uiteraard zijn er ook tv-schermen op het terrein aanwezig waarop je het actuele blokkenschema kunt bekijken. Let wel: overig internet verkeer is afgesloten.

Kan ik mijn ticket scannen op mobiel?

Ja! Je kunt je ticket vanaf mobiel laten scannen. Zorg er wel voor dat je scherm op maximale helderheid staat.

Is er een plek waar ik een luier kan verschonen?

Natuurlijk, plek zat in de natuur! (Er is dus geen aparte ruimte ingericht.)

Hoe zit het met 'enge beestjes' op het terrein?

Naast de mens komen er in de natuur rondom het Taribush Kuna nog meer levende wezens voor. Van sommige dieren kunnen mensen last ervaren. Lees hier meer over teken, de eikenprocessierups en meer.

Is er een festivalcamping?

Veel bezoekers overnachten op een camping of accommodatie in de buurt, we hebben alle mogelijkheden op een rijtje gezet op deze pagina.

Kan ik sigaretten kopen op het terrein?

Nee, dat kan niet. De afstand tot de supermarkt in Dwingeloo is 7 km, naar Beilen is het ongeveer 9 km. Wees je er van bewust dat je in het Nationaal Park vertoeft. Het spreekt dus vanzelf dat het niet is toegestaan om je peuken in de natuur te gooien.

Hoeveel moet ik betalen als ik later kom?

Ongeacht het tijdstip waarop je komt moet je gewoon de volle prijs voor die dag betalen. Wij vinden het vooral leuk als je er op tijd bent.

Kan ik mijn waterfles vullen?

Jazeker! Achter het toiletgebouw is een grote wasbak met kranen waar je een fles kunt vullen. En als je die leuke bardame/heer een knipoogje geeft, wil hij/zij het vast voor je doen!

Mag ik mijn drone meenemen?

Nee dat mag niet, want het gebied is een militair luchtruim.

Ik kan ... niet eten, hebben jullie wel wat lekkers voor mij?

Jazeker! De meeste eettentjes hebben een glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en/of veganistisch aanbod. Soms moet je er wel even om vragen.

Ik wil graag met de taxi naar het festival komen, kan dat?

Ja, dat kan. Wij hebben een samenwerking met Snel een Taxi. Zij brengen je veilig naar iedere bestemming in Nederland, dus ook naar Kamp de Marke. Boek hier jouw taxi Kuna! 

Worden er foto's en/of video's gemaakt op het terrein?

Meestal hebben we wel een festivalfotograaf rondlopen of wordt er een aftermovie gemaakt. Wil je niet herkenbaar in beeld komen op foto’s of film, plak dan een groene stip op je voorhoofd. Bij controle voor publicatie wordt jouw beeld onherkenbaar gemaakt.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat, waar kan ik jullie bereiken?

Je kunt het best even kijken op de pagina Organisatie. Daar vind je ons en onze contactgegevens. We zijn werken niet dagelijks voor het festival. Het kan soms dus even duren voor je antwoord krijgt!