Het Taribush Kuna

Van 2009 tot 2019 organiseerde de stichting jaarlijks het Taribush Kuna festival. De laatste jaren kwamen hier meer dan 10.000 bezoekers op af. De schaal van het festival paste niet meer goed bij de stichting en de omgeving waarin het zich afspeelt. Daarom is besloten dit festival in 2020 (voorlopig) voor het laatst te organiseren, vanwege Corona is die editie in een online variant doorgegaan. In 2021 zou deze (voorlopig) laatste editie alsnog plaatsvinden, maar minder dan 2 weken voor tijd op het moment dat de volledige voorbereiding klaar was, trok de overheid vanwege de hard oplopende Coronacijfers alsnog de stekker eruit. Dat was het dan ……. voorlopig?

Zie het als de elfstedentocht, je weet nooit wanneer en of de volgende editie zal plaatsvinden. Als de neuzen in de toekomst de goede kant opstaan, kan het zomaar gebeuren dat we weer eens kunnen genieten van het Taribush Kuna.

In alle waarschijnlijkheid dan terug naar de beginjaren, terug naar kleinschaligheid, gekkigheid en meer spontaniteit. Geen vast moment in het jaar waarin het festival zal plaatsvinden. De Taribush festival sfeer houden we erin: fijne muziek, leuk theater, lekker eten,  gezellig activiteiten, een vrije geest, kunstzinnig en laagdrempelig.

Blijf ons volgen op social media, of zorg dat je lid bent van onze nieuwsbrief dan hoor je vanzelf wanneer het zover is.

Impressies

Er zijn nog veel verhalen, foto’s en video’s van edities uit het verleden. Hieronder een aantal links met allerlei soorten impressies.

Samenwerking Staatsbosbeheer

Een belangrijk speerpunt voor het festival is de natuur. Niet voor niets al jaren onze ‘hoofdact’. Daarom proberen we alles wat we ondernemen op dit prachtige Dwingelderveld met aandacht en respect te doen. Een festival in een Nationaal Park organiseren is geen vanzelfsprekendheid. Twee dagen na het festival kun je zo goed als geen sporen meer van de duizenden bezoekers ontdekken! Doordat Taribush Kamp de Marke, het thuishonk van het bedrijf Taribush Uitjes, in het Nationaal Park ligt is het festival ontstaan. Kamp de Marke ligt aan de noordkant van Nationaal Park Dwingelderveld en de noordelijke helft van het gebied is van Staatsbosbeheer. Stichting Taribush Festivals heeft hierdoor een partnerschap met Staatsbosbeheer. Zij stellen een groot deel van hun terrein ter beschikking aan het festival. Ook leveren zij de laatste jaren een actieve bijdrage aan het festival. De meesten die het Taribush Kuna Festival bezoeken hebben wel eens het blote voetenpad gelopen. Of rondgescharreld in de boswachterstent van Staatsbosbeheer op het festivalterrein.

De intentie is om ook in de toekomst in samenwerking met Staatsbosbeheer evenementen te blijven organiseren.