Morgenland - Vera Bon & Bovenste Knoopje Open

Morgenland - Vera Bon & Bovenste Knoopje Open

In actie op Kuna

  1. vrijdag 19:00–20:00 • Supernova
  2. zondag 13:00–14:00 • Café de Guanaco - Podium

Wat?

Muziek

Voor wie?

Voor alle leeftijden

Informatie

Deze twee opkomende Overijsselse nederpop bands beklimmen tezamen het podium om een knotsgekke virtuoze wervelwind te creëren. Bovenste Knoopje Open en Vera Bon tellen gezamenlijk tien muzikanten. Als een verrukkelijk muzikale orgie gaat dit collectief met elkaars nummers aan de haal. Want wanneer je verliefd bent op elkaar, dan moet je daar iets mee doen! En deze twee bands kunnen maar amper van elkaar afblijven. Als kers op de spreekwoordelijke taart wil het zo dat binnen het collectief zich het dynamische duo Clazzi bevind. Zo hoopt dit collectief, de handen ineen geslagen, vanuit het Oosten een sterk geluid in de Nederlandstalige muziekscene af te geven. Vanuit daar waar de zon op komt. Vanuit het Morgenland.

Vera Bon

Vera Bon is de vijfmansformatie rondom zangeres en liedschrijfster Vera Bon. Sinds 2017 maakt en speelt de band Nederlandstalige, poëtische pop. Naast drums (Leon Senger) en bas (Jop Albronda) zorgt het samenspel tussen accordeon (Dirk Overbeek) en elektrisch viool (Jurgen Houwers) voor een unieke sound.

Vera zoekt buiten wat ''hoort'' of ''nou eenmaal'' zo is naar haar eigen stem in het lawaai van alledag. Deze zoektocht resulteert in liedjes die gaan over mensen die zeggen hoe je leven moet, het verlangen naar kinderlijke onschuld en liefde die niet over rozen moet gaan maar over mensen.

In 2019 ontving de band de Burger Beurs, een initiatief van poppodium het Burgerweeshuis waarmee aanstormend talent geholpen wordt bij het ontwikkelen van producties. Mede dankzij deze steun verscheen in april 2019 de live EP Huilen.


Bovenste Knoopje Open

Bovenste Knoopje Open is een snoeiharde zomerbries. De ijshoofdpijn na een druipend raketje. Een barmhartige realiteitscheck. Met onder meer een gelikt polygaam strijkers echtpaar, algo-ritmische drum fills en nietsontziende taal. Met twee theatermannen op front en drie multi-instrumentalisten naast en achter hen bloeit elk optreden in haar potentie uit tot een broeierig, zwetend, openhartig samenzijn.

In juni 2021 verschijnt hun podcastreeks Liftmuziek, waarin je hun zoektocht naar het schrijven van nieuwe muziek n.a.v. interviews hoort, en bijbehorend hun gelijknamige nieuwe Live EP.

 

Terug naar het overzicht