De Nachtwinkel

De Nachtwinkel

In actie op Kuna

  1. zaterdag 21:00–21:45 • Achter de heuvel

Wat?

Muziek

Voor wie?

Voor alle leeftijden

Informatie

GEEN PANIEK! Het is allemaal alleen maar fictie... De Nachtwinkel is geopend... Verwacht absurdistische vervreemdende teksten. Dit ondersteunend met een dikke electrobeat, synth en gitaar. Het publiek als raad van toezicht, getuige en medeplichtige, rijst langzamerhand de vraag: ‘Mag ik hier moreel gezien eigenlijk wel op dansen?’.

De uitvoering/performance en de (wrijfende) onderwerpen die aangesneden worden passen perfect op Taribush Kuna. Het is origineel, kleinkunst, cabaret en provocerend. Ze speelden ook reeds in Vera.

Recensie van 3voor12/Groningen

Iets later staat eenmansband De Nachtwinkel in de Kelderbar, waar het als vertrouwd alweer snikheet is. Ruben Huizing, de man achter de act, bespeelt zijn publiek met allerlei muzikale tierelantijntjes als een soort professor in zijn laboratorium. Gitaarriffs worden ondersteund door electrobeats en absurde teksten over liefde, seks en verraad. Huizing speelt als een bezetene. Zijn blik schiet door het publiek. Hij speelt goed en zet een erg bijzondere act neer. Maar het is ook duidelijk iets dat vanwege de absurditeit niet voor iedereen is weggelegd.

Denk Spinvis, maar dan met meer elektronische geluiden en effecten. Dat dit een vrij excentrieke act betreft, blijkt ook uit de afsluiting. Midden in een nummer loopt Huizing weg, in het publiek wordt gesmoezeld dat hij naar de wc gaat. Hij komt echter niet meer terug.

 

Terug naar het overzicht