AF-MOnuMENT

AF-MOnuMENT

In actie op Kuna

Wat?

Kunst

Voor wie?

Voor alle leeftijden

Informatie

Er wordt tijdelijk een grafveld aangelegd lijkend op een plek als Margraten, maar dan kleurrijk. De bezoekers mogen de kruizen voorzien van hun dierbare herinneringen aan het Taribush Kuna Festival. De kruizen worden verbrand en de as zal geschonken worden aan het team van het festival.

AF-MOnuMENT is een interactief community-art project van Agnes Bakker en Jeroen Kluitenberg. Door middel van gedenken, bezinning en viering willen zij twee krachtige werken leveren aan het Kuna-Festival. Eén werk is van tijdelijke aard en zal worden vermaakt tot een geschenk voor het team van het Kuna-Festival.

Het Taribush Kuna Festival stopt, maar de herinneringen blijven leven. Agnes en Jeroen leggen een tijdelijk moment van 50 tot 100 grafkruizen aan, die bezoekers voorzien van een dierbare herinnering. Het beeld lijkt op een plek als Margraten maar dan kleurrijk. Het sterven van het festival betekent niet dat ze willen rouwen. Ze willen juist feestelijk gedenken en het leven, de liefde en Kuna vieren!

Op de voorlaatste dag worden de kruizen met herinneringen door Agnes en Jeroen verbrand en de as zal worden verzameld en worden aangeboden aan de geestelijk ouders van het festival als dank voor vele prachtige herinneringen.

Door de as aan te bieden in een urn pogen Agnes en Jeroen het vluchtige karakter van een herinnering letterlijk te vangen en tastbaar te maken zonder deze vast te leggen. As kun je wel vangen, maar is net als een herinnering ook vluchtig.

 

Terug naar het overzicht