Wat je wilt weten

Taribush Kuna

Taribush Kuna is een vierdaags cultuurfestival midden in de beschermde natuur van Nationaal Park het Dwingelderveld. Je vindt er muziek, theater, kunst, workshops, activiteiten, film, lekker eten & drinken voor jong en oud. In 2021 wordt het festival in de huidige vorm voor de laatste keer gehouden, dit keer van donderdag 22 t/m zondag 25 juli!

Coronatoegangsbewijzen

De editie van 2021 zal op het festival zelf niet veel verschillen van die van 2019. Bij de toegang moeten alle bezoekers wel een Coronatoegangsbewijs kunnen laten zien via de CoronaCheckapp. Lees hier hoe dat zit.

Omdat het zo leuk is!

Het festival wordt georganiseerd door Stichting Taribush Festivals, een stichting die ook het Lente Wandelfestival organiseert en van 2014 t/m 2017 de Nacht van Taribush. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers: iedereen werkt eraan mee omdat het zo ontzettend leuk is om te doen! De stichting heeft geen winstoogmerk en alle artiesten en deelnemers werken geheel belangeloos mee tegen alleen een onkostenvergoeding.

De toekomst

Een vierdaags festival met meer dan 10.000 bezoekers zoals dat de afgelopen 6 jaren heeft plaatsgevonden gaan we niet meer doen. We willen terug naar kleinschaligheid, gekkigheid en meer spontaniteit. Geen vaste momenten in het jaar waarin een festival zal plaatsvinden. Als er voldoende energie is om iets leuks neer te zetten dan gaan we ervoor, wanneer dat zal zijn wijst de toekomst uit. De Taribush festival sfeer houden we erin: fijne muziek, leuk theater, lekker eten,  gezellig activiteiten, een vrije geest, kunstzinnig en laagdrempelig.

Blijf ons volgen op social media, of zorg dat je lid bent van onze nieuwsbrief dan hoor je vanzelf wanneer het weer zover is. Wil je meer weten over Taribush Kuna, de stichting of de organisatie? Kijk bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Data en tijden

Taribush Kuna 2021 wordt gehouden van donderdag 22 t/m zondag 25 juli. Zet deze datum alvast in je Facebook-agenda!

donderdag 22 juli:   15:00 – 00:00 uur
vrijdag 23 juli:           12:00 – 00:00 uur
zaterdag 24 juli:       12:00 – 00:00 uur
zondag 25 juli:          12:00 – 20:00 uur

Entreeprijzen

Op het festivalterrein is het alleen mogelijk om te betalen met pin.

Dagticket donderdag
Volwassenen – 25 euro
Kinderen van 3 t/m 17 jaar – 12,50 euro
Kinderen t/m 2 jaar – gratis

Dagticket vrijdag, zaterdag of zondag
Volwassenen – 30 euro
Kinderen van 3 t/m 17 jaar – 12,50 euro
Kinderen t/ m 2 jaar – gratis

Ticket 4 dagen toegang (Passe-Partout)
Volwassenen – 100 euro
Kinderen van 3 t/m 17 jaar – 35 euro
Kinderen t/m 2 jaar – gratis

Munten op het terrein

Op het Taribush Kuna Festival kan uitsluitend met munten worden betaald. 1 munt = € 2,50
Er wordt wederom met halve munten gewerkt.

Bij de bar kan drinken worden gekocht. Bestel je een drankje aan de bar, dan koop je voor een halve munt een glas. Lever je bij het bestellen van een tweede drankje je vieze glas weer in, krijg je een schone terug. Ben je niet zuinig op je glas dan zul je steeds een nieuw glas moeten kopen. Let op: je kunt je lege glas dus niet inleveren voor geld of munten. Op de Eetweide staat een bonte verzameling eettentjes. Van eenvoudige snacks tot culinaire hoogstandjes: voor elk wat wils!

Kinderstrippenkaart

Kinderen kunnen op het terrein vrij rondlopen. Om ervoor te zorgen dat ze niet telkens om ouders/verzorgers hoeven te vragen om munten, is voor hun een speciale Kinderstrippenkaart in het leven geroepen. Deze kaart kost € 10,- en bevat 20 Kindertari’s.  De kinderstrippenkaart is apart te koop bij de munten- en infobalie en zit niet bij het entreeticket inbegrepen. Op alle plekken waar een bord met een geit bij staat, kun je met de Kindertari’s betalen. Bijvoorbeeld bij de creatieve workshops op de Bedrijvigheid. De voorstellingen voor kinderen zijn gratis.

Samenwerking Staatsbosbeheer

Een belangrijk speerpunt voor het festival is de natuur. Niet voor niets al jaren onze ‘hoofdact’. Daarom proberen we alles wat we ondernemen op dit prachtige Dwingelderveld met aandacht en respect te doen. Een festival in een Nationaal Park organiseren is geen vanzelfsprekendheid. Twee dagen na het festival kun je zo goed als geen sporen meer van de duizenden bezoekers ontdekken! Doordat Taribush Kamp de Marke, het thuishonk van het bedrijf Taribush Uitjes, in het Nationaal Park ligt is het festival ontstaan. Kamp de Marke ligt aan de noordkant van Nationaal Park Dwingelderveld en de noordelijke helft van het gebied is van Staatsbosbeheer. Stichting Taribush Festivals heeft hierdoor een partnerschap met Staatsbosbeheer. Zij stellen een groot deel van hun terrein ter beschikking aan het festival. Ook leveren zij de laatste jaren een actieve bijdrage aan het festival. De meesten die het Taribush Kuna Festival bezoeken hebben wel eens het blote voetenpad gelopen. Of rondgescharreld in de boswachterstent van Staatsbosbeheer op het festivalterrein.

In 2021 is Staatbosbeheer vanwege interne Corona beleid helaas niet aanwezig. Maar de intentie is er om ook in de toekomst in samenwerking met Staatsbosbeheer evenementen te blijven organiseren.

Overnachten

Er zijn veel gasten die het Taribush Kuna Festival bezoeken die niet uit de omgeving van Drenthe komen. Voor die mensen is het leuk om het bezoek aan het Taribush Kuna Festival te koppelen aan een heel weekend Drenthe. Je hebt dan alle tijd om bezoekjes aan het Taribush Kuna Festival af te wisselen met andere leuke dingen. Kijk hier voor de opties.