Corona maatregelen

We zijn blij dat we dit jaar weer een festival kunnen organiseren. Hierbij zijn we verplicht ons aan de hier onderstaande overheidsmaatregelen te houden. Wil je met ons genieten van Taribush Kuna? Zorg dan voor een coronatoegangsbewijs, samen met een geldig festivalticket en een geldig legitimatiebewijs. Meer informatie:

Voor Bezoekers

 • Personen van 13 jaar en ouder moeten de CoronaCheck-app op hun telefoon hebben, als je geen smartphone hebt kun je de QR-code ook op papier krijgen / meenemen. Download hier de CoronaCheck-app.
 • Via deze app ontvang je een QR-code, deze code is jouw toegangsbewijs, samen met een geldig festivalticket.
 • Je kunt deze QR-code op de volgende manieren bemachtigen:
  1. Je moet (volledig) zijn gevaccineerd, je hoeft je dan niet ook nog te laten testen (vanaf 1 juli). De overheid heeft momenteel nog niet gedefinieerd hoeveel weken na welke soort prik je volledig bent gevaccineerd, zodra we dat weten zullen we die info hier toevoegen.
  2. Je moet een negatieve testuitslag hebben van maximaal 40 uur geleden, bij testen voor evenementen krijg je binnen 1 uur de uitslag.
  3. Testen:
   Het testresultaat is 40 uur geldig. Als je meer dan 2 dagen naar het festival komt, betekent dit dat je ook tussentijds een test moet doen. Een advies om, net voor de afreis naar Drenthe, een test in je eigen omgeving te doen. Voor een eventuele test tussendoor kun je het beste naar Assen afreizen. (postcode 9400)

   Maak hier je testafspraak. Let op: alleen testresultaten die ingepland zijn via Testen voor Toegang worden geaccepteerd om toegang te krijgen tot Taribush Kuna Festival.

 • Daarnaast moeten wij als organisatie de gezondheidscheck afnemen, zeg maar het tandarts protocol. We vragen of je gezond bent en geen corona gerelateerde klachten hebt, als het goed is zeg je nee en dan mag je weer verder lopen.
 • Iedereen moet vooraf een ticket hebben gekocht.
 • We zullen deze controle iedere keer dat iemand het festivalterrein op gaat moeten uitvoeren.
 • Laat je je bijvoorbeeld op zaterdagochtend testen, dan kun je het hele weekend het festivalterrein op.
 • Voor het testen kun je waarschijnlijk het beste naar Assen, ca 20 minuten rijden vanaf Taribush.

Voor vrijwilligers en artiesten

 • Jullie gaan naar binnen via artiesteningang.
 • Het dringende advies is dat werknemers en vrijwilligers (die niet volledig zijn gevaccineerd) frequent een zelftest afnemen, bij voorkeur direct voorafgaand aan de activiteit van Testen voor Toegang en in ieder geval niet langer dan twee dagen daaraan voorafgaand. Meer informatie staat op Rijksoverheid.nl.
 • Als organisatie hebben we in de participatie voldoende zelftests liggen.
 • Mocht je tussentijds Corona gerelateerde klachten ontwikkelen, laat je dan zeker testen.

Op het festivalterrein

Op het festivalterrein zijn geen aanvullende maatregelen nodig. Mensen hoeven geen 1,5 meter afstand te houden en mensen hoeven geen mondkapje op. Op de meeste plekken op het festivalterrein is het overigens geen probleem om anderhalve meter afstand te bewaren. De basisregels blijven overigens wel van kracht.

Doe je niet meer mee?

Wens je niet mee te werken aan bovenstaande overheidsmaatregelen? Dan respecteren wij dat. Stuur voor 16 juli 2021 een mail naar festival@tari.nl met het verzoek je ticket te annuleren en het geld terug te ontvangen. Vanaf 17 juli 2021 doen we niet meer aan restitutie van het bedrag. Ben je artiest of vrijwilliger en wil je hier niet aan meewerken dan horen we dat ook graag zo snel mogelijk.

Handige links / meer informatie

Voor bezoekers

Beleid en regels voor ons als organisatie